کانون فرهنگی حکیم ناصر خسرو بلخی، روز پنج‌شنبه (۲۱ ثور) از کارنامه‌های ادبی عفیف باختری، شاعر و ادیب سرشناس معاصر افغانستان با حضور و اشتراک فرهنگ‌یان، قلم‌به‌دستان، شاعران و… طی مراسم ویژه‌ای نیکو داشت نمودند.

کانون فرهنگی حکیم ناصر خسرو بلخی، روز پنج‌شنبه (۲۱ ثور) از کارنامه‌های ادبی عفیف باختری، شاعر و ادیب سرشناس معاصر افغانستان با حضور و اشتراک فرهنگ‌یان، قلم‌به‌دستان، شاعران و… طی مراسم ویژه‌ای نیکو داشت نمودند.

در این مراسم که به‌مناسبت یادبود از کارنامه‌ی ادبی عفیف باختری، شاعر دو چرخه‌سوار بلخ بامی برگزار شده بود؛ با حضور و اشتراک بخش از جامعه فرهنگی و قلم‌به‌دست کابل، و سخن‌رانی آقایان هریک، دکتر عبدالقویم و قویم، استاد دانشگاه و ریس کمیته علمی کانون فرهنگی حکیم ناصر خسرو بلخی، احمد ضیای رفعت، استاد دانشگاه و شاعر و نویسنده، محمود جعفری، شاعر و منتقد ادبی و با دکلمه و شعرخوانی شعرهای استاد عفیف باختری توسط شاعران جوان و تازه کار گرامی‌داشت شدند.

دکتر عبدالقویم قویم، استاد دانشگاه و ریس کمیته علمی کانون، در محفل پاس‌داشت از کارنامه‌ی ادبی عفیف باخیری، او را شاعر خلاق و دردمند روزگارش خوانده و گفت: “عفیف باختری از زمره‌ی شاعران نامی و بنام بوده که به دلایل پخته‎گی که شعرهای عفیف دارد و صور خیال و سایر صنایع ادبی که به صفت چاشنی در اشعار عفیف باختری به کار رفته است، او را میان نسل ما و نسل بعد ما، ماندگار خواهد کرد.” از این جهت آقای قویم؛ عفیف باختری را شاعر تاریخ ساز و دوران ساز  خوانده که با غربت و بیچاره‌گی توهم، اما سخت عاشقانه شعر می گفت.

احمد ضیای رفعت، نیز در ادامه برنامه ضمن نکوداشت از کارنامه‌ی ادبی عفیف باختری و قدردانی از کانون فرهنگی حکیم ناصر خسرو بلخی از بابت برگزاری برنامه؛ وضعیت و شرایط فرهنگی در کشور را چندان خوب توصیف نه‌نموده است. و رسانه‌ها ؛ به‌خصوص رسانه‌های تصویری را در امر بسط و گسترش فرهنگ و هنر و ادبیات ضعیف و ناچیز تلقی نموده، انتقاد شدید را متوجه اصحاب رسانه از باب رسالت و مسوولیت فرهنگی – اجتماعی که  در امر  آموزش و پروش صحیح و سالم جامعه دارند؛ نمودند.

محمود جعفری، شاعر و منتقد ادبی به صفت آخرین سخن‌ران و نتیجه‌گیری از برنامه؛ عفیف باختری را یکی از چهره‌‎های درخشان ادبیات معاصر افغانستان خوانده و گفت: “او شاعر‌است که تأثیرات فوق العاده‎ای را روی جریان شعر بلخ گذاشته. به نحوی می توان او را سخن بلخ امروز خواند.”

بنا، محمود جعفری سخنانش را در مورد کارنامه‌ی ادبی عفیف باختری در ذیل چند جمله؛ چنین فشرده نموده است:

  1. یکی از عوامل ماندگاری شعر او، همین تأثیر او بر جریان غزل نو و شعر بلخ می باشد. شعر عفیف ترکیبی از گذشته و حال می‌باشد. او با تسلطی که برجریان های شعری گذشته و حال داشت، توانست از تکنیک های هر دو عصر به نفع شعر خود مایه بگیرد.
  2. چیز دیگری که موجب ماندگاری شعر او می گردد تربیت یک نسل شعر بلخ است. او با چند تن از هم‌یاران خود توانست جریان شعر جدید بلخ را رهبری نماید و به قله افتخار برساند.
  3. سومین عامل ماندگاری شعر عفیف داشتن اندیشه و تفکر ویژه‌ای است که در شعرهای او موج می‌زند. شعرهای عفیف شعر اندیشه و دیدگاه است. خواننده از خواندن شعرهای او به خوبی می‌تواند اندیشه‌های ویژه‌ی او را دریابد؛ در حالی که در شعر امروز ما با مشکل نبود تفکر مواجه هستیم.
  4. آیینه بودن از دیگر ویژگی‌های شعر عفیف می‌باشد. شعر او آیینه زمان او ست. همین امر باعث می شود تا شعر او جاویدانه گردد.

بخش دیگر برنامه با شعر خوانی و دکلمه اشعار عفیف باختری توسط شاعران جوان انجام پذیرفت. این شاعران تازه وارد و نوکار با دکلمه اشعار و با فرستادن درود بر روان عفیف باختری، برنامه را به پایان خودش بردند.

 

نشر شده در: اخبار و گزارشات, پيام ها

بدون نظر.

نظر دهيد


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.